Det är inte utan anledning att simultantolkning betraktas som översättningarnas högsta väsen. Tolkar behöver fullständig koncentration och en uppfattningsförmåga över genomsnittet eftersom de måste genomföra flera krävande översättningsprocesser samtidigt.

Letar du efter en simultantolk eller vill du ha mer information om tolkning? Vi hjälper dig gärna och ger dig kompetent simultantolkning på ditt evenemang.

De speciella funktionerna vid simultantolkning

Vanligtvis sitter tolkarna enskilt i speciella ljudisolerade tolkbås som skyddar dem från störningar. De följer uppmärksamt allt innehåll som ska översättas med hörlurar och översätter de talade orden samtidigt som talaren tar framför allt innehåll på målspråket. Detta utmanande sätt att översätta kräver perfekta språkkunskaper både i käll- och målspråket för att säkerställa en korrekt användning av ämnesspecifika tekniska termer.

Tolken måste dessutom tillitsfullt fullfölja flera uppgifter samtidigt och får därmed aldrig tappa sin tankegång. Det är en mycket komplicerad process, ofta med ett mycket komplex innehåll som kräver att tolkarna har lång erfarenhet och mycket djupgående specialkunskap. Våra simultantolkar är specialiserade översättare med målspråket som modersmål och är kvalificerade experter med olika specialiseringar inom våra kompetensområdet.

Simultantolkning används vanligtvis på konferenser, galor, möten, evenemang, konventioner, i domstolar och andra domstolsförhandling och även i TV-program och direktsändningar.

Typer av simultantolkningar

Det finns så många användningsområden som det finns krav för tolkning. Evenemanget avgör vilken typ av tolkning som sedan genomförs antingen simultan eller konsekutiv.

 • Tolkning på konferenser: Konferenser, konventioner och kongresser
 • Kontakttolkning: Domstolsförhandlingar, möten och alla muntliga förhandlingar
 • Ledsagningstolkning: Turer, besök och hjälp för internationella besökare, kunder etc.
 • Telefontolkning: Telefonkonferenser och alla telefonmöten, möten eller föreläsningar

Internationell förståelse på ditt evenemang

Vi erbjuder samtidiga tolkningar till över 50 världsspråk, inklusive kinesiska eller språk från höger till vänster som arabiska och hebreiska. Våra tolkar gör en säker, tillförlitlig och professionell översättning av ditt evenemang i realtid och på alla vanliga språk i världen. Övertyga dig själv om vårt språkval.

Perfekta resultat – tjänster för simultantolkning av Tilti Multilingual

Letar du efter en tolk samtidigt eller behöver du ytterligare information om tolkning? Vi hjälper dig att välja rätt tolk och vi kan också hjälpa dig med avseende på andra språk- och översättningstjänster för ditt evenemang. Använd vårt kontaktformulär eller kontakta oss direkt, så ger vi dig gärna individuella råd kostnadsfritt.

Begär en offert Få en offert inom en timme!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 1. Avsnittet service och språk
 2. Uppladdning av text och kontaktuppgifter
 • Saint Gobain
 • APP
 • Dekra
 • BNP Paribas
 • Orafol

Kunder berättar om oss

Medlemmarna i Tilti System har ett mycket starkt kundfokus. Jag har arbetat med dem på olika projekt, på olika språk (italienska, polska, tjeckiska, nederländska, spanska etc.) och varje gång uppvisade de stor flexibilitet när det gäller att snabbt och punktligt leverera översättningar av hög kvalitet.

Leadership Development Manager
Leadership Development Manager ArcelorMittal Europe

Vi berättar om oss

Jag är stolt över vårt team som är professionellt och hängivet och alltid redo att anstränga sig lite extra för att ge utmärkt prestanda. Att sträva efter framsteg är vår nyckel till framgång, vi avancerar genom att använda ny teknik och att göra skräddarsydda lösningar!

Olga
Olga Kundservice, Skandinavien

Kompetensområden